Soppa på svinöron

Soupe aux oreilles de porc.

Skinka, 2 à 3 svinöreon, möreötter, lök, putjo, selleri, 1 bukett, smör, 3 skedar mjöl, 1 pris cayenne, 1/2 dricksglas madera, 1 helt dricksglas hvitt vin, 90 tum buljong.

Öreonen svedas, kokas 20 minuter i mycket vatten, få afrinna och doppas i kallt vatten. Grönsakerna hackas, fräsas med smör, spädas med hvitt vin och buljong, koka upp, och buketten samt öronen iläggas att koka vid sidan av elden tills de äro färdiga, då buljongen silas, och det feta avskummas.

En afredning kokas, utan att brynas, af 30 ort smör samt mjölet, spädes med buljongen, kokar upp och lyftes åt sidan, hvarefter ett stycke skinka ilägges att sakta koka 3/4 timme. Sedan afskummas det feta, buljongen silas, cayenne och madera tillsättas jemte de i små stycken skurna öronen. Kokas några minuter och serveras. Denna soppa anses god.


Warning: Illegal string offset 'echo' in /home/kokkonst/public_html/wp-content/themes/kok-hybrid/library/extensions/custom-field-series.php on line 82